Magnatul modei Peter Nygard a fost arestat în Winnipeg, scrie Bloomberg. Documentele instanţei arată că Nygard, care are 79 de ani, a fost arestat în conformitate cu Legea privind extrădarea şi urma să apară într-o sală de judecată din Winnipeg marţi după-amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul acestui an, autorităţile americane au descins la sediul lui Nygard din Manhattan, percheziţiile având loc ca urmare a acuzaţiilor de trafic de droguri şi agresiune sexuală cu zeci de adolescente şi femei. 

FBI a percheziţionat birourile designerului din Times Square la mai puţin de două săptămâni după ce 10 femei i-au intentat un proces lui Nygard acuzându-l că atrăgea tinere pe proprietatea sa din Bahamas cu bani şi promisiuni de oportunităţi în modeling. 

Mai multe femei care au depus plângeri se refereau la faptul că aveau aveau 14 sau 15 ani când Nygard le-a oferit alcool sau droguri şi apoi le-a violat.

Designerul se confruntă cu un proces de acţiune colectivă în Statele Unite prin care este acuzat de agresiune sexuală de zeci de femei.

Cincizeci şi şapte de femei - inclusiv 18 din Canada - s-au alăturat procesului şi pretind că Nygard a folosit violenţa, intimidarea, mita şi angajaţii companiei pentru a ademeni victime ca să evite orice răspundere. 

Nygard a negat acuzaţiile şi dă vina pe o conspiraţie după un conflict cu vecinul său miliardar din Bahamas. 

Nygard a început în Winnipeg ca producător de îmbrăcăminte sportivă. Potrivit site-ului său, retailerul are peste 170 de magazine în America de Nord. 

Conform documentelor instanţei, Nygard şi-ar fi folosit compania, a mituit oficiali în Bahamas şi a avut „o influenţă considerabilă în industria modei” pentru a recruta victime în Bahamas, Statele Unite şi Canada.

Se crede că a atras tinerele cu droguri şi alcool în timpul petrecerilor şi a păstrat o bază de date pe un server care conţine numele a mii de potenţiale victime.

Victimelor lui Nygard li s-ar fi oprit paşapoartele atunci când au zburat în Bahamas, potrivit documentelor, adăugând că designerul "se aştepta la un act sexual înainte de a fi dispus să ia în considerare eliberarea oricărei persoane" de pe proprietatea sa. 

Un purtător de cuvânt al lui Nygard a declarat că acesta a demisionat din funcţia de preşedinte al companiilor pe care le deţine şi că îşi va vinde acţiunile. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.