Magistraţii moldoveni au decis plasarea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile a poliţistului, care a accidentat grav un consul român pe o trecere de pietoni din localitatea Bălţi. Între timp, consulul român a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Sf Spiridon” din Iaşi, informează deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul Procuraturii Generale, Maria Vieru, a precizat că procurorii au cerut iniţial arestarea pe o perioadă de 30 de zile a poliţistului, însă magistraţii au decis în favoarea arestării la domiciliu.

Se pare că consulul român a suferit o fractură la picior în urma accidentului rutier şi a prezentat la internare mai multe probleme la nivelul şoldului.

"A fost adus la noi, iniţial a fost internat la Terapie Intensivă, dar apoi a fost transferat la Secţia Chirurgie III. Nu este intubat, pacientul cooperează, este în afara oricărui pericol. Din primele investigaţii, a rezultat că are o fractură la picior şi ceva probleme la şold. I se va face un examen CT, pentru a vedea dacă nu există şi leziuni ascunse. Probabil va fi operat”, a spus managerul spitalului ”Sf Spiridon”, Ioan Bârliba.

Consulul român a fost accidentat grav, în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni din Bălţi. Accidentul a fost produs de către un ofiţer de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti. Acesta din urmă a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut de autorităţile locale.

Bărbatul accidentat - consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi - a suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. 

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei, iar apoi şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă învinuirea de "încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.