Magistraţii Curţii de Casaţie au decis joi după-amiază să-l achite pe fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarek pentru implicarea în uciderea participanţilor de la protestele Revoluţiei Arabe din 2011. Iniţial, Mubarek a fost condamnat la închisoare pe viaţă, însă achitarea sa ar putea să însemne eliberarea fostului preşedinte, care a condus timp de trei decenii cu o mână de fier peste Egipt, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Casaţie este instanţa supremă, iar decizia este una finală cu privire la achitarea lui Mubarek.

Acesta este ultimul proces al fostului preşedinte egiptean, după ce procurorii au renunţat la mojoritatea acuzaţiilor aduse împotriva ca urmare a Revoluţiei Arabe.

Hosni Mubarek şi-a petrecut ultimii şase ani într-un spital militar, fiind extrem de slăbit la cei 88 de ani.

În ianuarie 2016, judecătorii au păstrat o condamnare de trei ani la închisoare pentru fapte de corupţie comise de către Hosni Mubarek. 

La şase ani după înlăturarea sa de la putere, majoritatea acuzaţiilor aduse împotriva unor membri cheie ai regimului său au fost respinse, în timp ce naţiunea se recuperează după Revoluţia Arabă şi preşedinţia de scurtă durată a lui Morsi, un lider al Frăţiei Musulmane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.