Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi, într-o vizită în zona de frontieră Perthus, în Pyrénées-Orientales, o dublare a efectivelor forţelor de control la frontierele Franţei - de la 2.400 la 4.800 -, în lupta împotriva ameninţării teroriste, traficurilor şi migraţiei ilegale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dublare a efectivelor a fost decisă ”din cauza unei intensificări a ameninţării”, în urma atentatelor recente, inclusiv cel de la Nisa, a precizat Macron.

El era însoţit de ministrul francez de Interne Gérald Darmanin şi secretarul de stat însăcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune.

În cursul viztei, Macron s-a declarat în favoarea unei reforme ”profunde” a reglementărilor spaţiului Schengen de liberă circulaţie în Uniunea Europeană (UE).

”Doresc o reaşezare a (spaţiului) Schengen şi a unui control mai mare”, a declarat el.

Macron a anunţat că urmează să prezinte ”primele propuneri în acest sens (summitului) Consiliului” Eurpean, în decembrie.

Şeful statului francez a apreciat însă că o modificare a Constituţiei franceze nu este ”justificată”, în vederea înfruntării ameninţării ”teroriste”.

”Vom da legile care sunt necesare, dacă ele corespund nevoilor identificate (...), însă situaţia nu justifică schimbarea Constituţiei” Franţei, a declarat Macron, supus unor presiuni în acest sens de către liderii dreptei şi extremei drepte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.