Emmanuel Macron, preşedintele în exerciţiu al Franţei, care candidează pentru un al doilea mandat, a declarat că nu a existat niciun acord politic între el şi fostul şef de stat, Nicolas Sarkozy, cu privire la susţinerea sa (n.r. Macron) în cadrul alegerilor prezidenţiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sarkozy a declarat, marţi, într-o postare pe Twitter, că îl va vota pe Emmanuel Macron în cadrul alegerilor prezidenţiale, înaintea celui de-al doilea tur din 24 aprilie.

”Nu a fost niciun acord”, a precizat Macron pentru televiziunea France 2.

Declaraţia preşedintelui în exerciţiu a urmat speculaţiilor presei franceze că Macron, care va avea nevoie de o nouă majoritate după alegerile legislative de la sfârşitul acestui an, în urma votului prezidenţial, ar fi putut obţine susţinerea lui Sarkozy, oferind în schimb influenţă politică.

Susţinerea fostului lider francez îl va ajuta cu siguranţă pe Macron să atragă alegătorii care au votat pentru Valerie Pecresse, candidata Partidului Les Républicains în primul tur, dar i-ar putea descuraja pe alegătorii de stânga care vor percepe această susţinere ca o confirmare a faptului că Macron are înclinaţie de dreapta, precum Sarkozy.

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat, marţi, pe contul său de Twitter că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pentru Emmanuel Macron, care ”are experienţa necesară în faţa unei crize internaţionale grave” şi este ”singurul în măsură să acţioneze”, transmite Le Figaro.

”Voi vota pentru Emmanuel Macron, deoarece cred că are experienţa necesară în faţa unei crize internaţionale grave, care este mai complexă ca niciodată”, a subliniat fostul preşedinte francez.

De asemenea, Sarkozy consideră că ”proiectul economic” al actualului şef de stat ”plasează promovarea muncii în centrul tuturor priorităţilor sale”, iar ”angajamentul său european este clar şi lipsit de ambiguitate”.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.