Preşedintele Emmanuel Macron i-a înmânat miercuri seara Marea Cruce a Legiunii de Onoare (cea mai înaltă distincţie a ordinului) omului de afaceri francez Bernard Arnault, directorul general al LVMH şi una dintre cele mai bogate persoane din lume, în prezenţa a aproximativ şaizeci de invitaţi, între care şi miliardarul american Elon Musk şi vedeta pop Beyonce, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Cruce a Legiunii de Onoare - cel mai înalt ordin de merit al Franţei - poate fi deţinută doar de 75 de persoane în acelaşi timp. Arnault a primit această distincţie la 13 ani după ce a fost promovat la rangul de mare ofiţer de fostul preşedinte François Hollande şi la 28 de ani după ce a fost făcut cavaler.

La ceremonie au participat o mulţime de celebrităţi din întreaga lume: vedeta pop americană Beyoncé, soţul ei, rapperul Jay-Z, miliardarul american Elon Musk şi o serie de vedete din întreaga lume s-au adunat miercuri seară în sala de ceremonii a Palatului Élysée, unde Emmanuel Macron i-a înmânat Marea Cruce a Legiunii de Onoare lui Bernard Arnault.

Politico scrie că Elon Musk a avut o întâlnire individuală neanunţată cu Macron, chiar înainte de evenimentul de miercuri seara,  pe tema "atractivităţii şi a investiţiilor".

În timp ce patronul gigantului mondial al luxului nu a luat cuvântul, preşedintele francez i-a adus un omagiu miliardarului, potrivit unui participant. Cei doi sunt de mult timp apropiaţi, iar Bernard Arnault l-a susţinut public chiar pe Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidenţiale din 2017.

Macron a ţinut un discurs "foarte proustian" pe tema timpului, potrivit unei persoane apropiate preşedintelui, explicând cum Arnault a reuşit să "vadă şi să construiască cu mult timp înainte", "să domolească zguduielile pe termen scurt" pentru a "vinde o formă de franciză eternă".

Şeful statului a vorbit, de asemenea, despre "rădăcinile profunde" ale directorului general al LVMH, originar din Roubaix, în nordul Franţei, şi despre angajamentul său, printre altele, pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame.

Regina Rania a Iordaniei şi artistul vizual Jeff Koons s-au numărat, de asemenea, printre VIP-urile prezente, la fel şi pianistul Lang Lang, care a interpretat Chopin, a relatat Politico

Vincent Bolloré, care tocmai venise de la o audiere în Adunarea Naţională franceză privind canalele grupului Canal+, şi Rodolphe Saadé, patronul armatorului CMA-CGM, au fost de asemenea prezenţi. La fel şi Xavier Niel, fondatorul Iliad-Free şi partenerul lui Delphine Arnault, CEO al Dior Couture (o filială a LVMH) şi fiica lui Bernard Arnault.

CITEȘTE ȘI Cea mai mare problemă a celui mai bogat om din lume: pe cine alege în locul său. Testul pe care Bernard Arnault îl dă o dată pe lună celor cinci copii ai săi

Pe plan politic, au fost invitaţi miniştrii Bruno Le Maire (Economie), Gérald Darmanin (Afaceri Interne) şi Rachida Dati (Cultură), dar şi fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi comisarul european Thierry Breton.

La 75 de ani, Bernard Arnault este în prezent în top 3 cei mai bogaţi oameni din lume. Cu o avere estimată de revista Forbes, la 1 martie, la 230 de miliarde de dolari, Arnault era cea mai bogată persoană din lume şi îl devansa pe Elon Musk, a cărui avere era estimată de publicaţie la 210 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, potrivit clasamentului Bloomberg actualizat la 4 martie, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a revenit pe primul loc în clasamentul miliardarilor, cu o avere estimată la 200 de miliarde de dolari, devansându-l pe Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX şi X (198 de miliarde de dolari), care îi luase acest titlu în 2021. CEO-ul grupului francez LVMH Bernard Arnault figura în topul Bloomberg pe locul trei, cu 197 de miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI Jeff Bezos îl devansează pe Elon Musk şi redevine cel mai bogat om din lume. CEO-ul LVMH Bernard Arnault rămâne pe locul trei. Musk, dat în judecată de patru foşti conducători Twitter

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.