Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a promis premierului britanic Theresa May să facă tot posibilul pentru a o ajuta în lupta împotriva terorismului, într-o întâlnire bilaterală, vineri, la Taormina, în Sicilia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aici pentru a coopera şi a face tot ceea ce putem în vederea consolidării acestei cooperări la nivel european, pentru a face mai mult decât un punct de vedere bilateral împotriva terorismului”, i-a spus macron lui May în această întâlnire, înaintea începerii lucrărilor summitului liderilor G7.

Aşezaţi în faţa steagurilor francez, britanic şi european, Emmanuel Macron şi Theresa May, care s-au întâlnit joi la summitul NATO de la bruxelles, participau astfel la prima lor întâlnire bilaterală oficială de după preluarea funcţiei de către şeful statului francez pe 14 mai.

”Ne-am confruntat în această săptămână cu unul dintre cele mai dure atacuri cu care ne-am confruntat vreodată”, iar ”Franţa ştie ce înseamnă să suferi din cauza atacurilor teroriste, i-a spus înainte Theresa may.

”Aceste evenimente arată de ce este atât de important să cooperăm pentru a învinge terorismul”, a spus ea.

În această întrevedere de o oră, în engleză, macron i-a spus lui May că vrea să ”ceară întreprinderilor În domeniul Internetului care au partea lor de responsabilitate, şi anume în difuzarea propagandei jihadiste, să participe la această luptă”, a anunţat Palatul Elysée.

Preşedintele francez i-a spus totodată că ”UE va fi unită în negocierea Brexitului, dar Franţa şi Regatul Unit vor continua să întreţină relaţii strânse în toate domeniile cooperării economice, securităţii şi diplomatice”, potrivit preşedinţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.