Preşedintele francez Emmanuel Macron îi va primi la Palatul Elysee, luni dimineaţă, la ora locală 10.00, pe reprezentanţii a cinci sindicate (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE, CFTC) şi trei organizaţii patronale (Medef, CPME şi U2P), în contextul protestelor de amploare ale “vestelor galbene”, din ultima perioadă, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În invitaţie se menţionează, potrivit Reuters, că la întâlnire fiecare organizaţie poate fi reprezentată de o persoană.

“Preşedintele republicii a dorit să reunească forţele politice, teritoriale, economice şi sociale în acest moment grav prin care trece naţiunea, pentru a le asculta vocile, propunerile şi cu obiectivul de le mobiliza pentru a acţiona”, a precizat Elysee.

Mai sunt invitaţi la Elysee, alături de preşedinţii Adunării Naţionale, Senatului şi Consiliului Economic, Social şi pentru Mediu, cei ai asociaţiilor aleşilor – Asociaţia Primarilor din Franţa, Asociaţia Departamentelor Franţei şi Adunarea Regiunilor Franţei.

Sâmbătă, în Franţa au avut loc manifestaţii ale “vestelor galbene” la care au participat peste 130.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.