Emmanuel Macron i-a spus premierului italian Giuseppe Conte, într-o convorbire la telefon, miercuri seara, că nu a vrut să facă declaraţii care să ofenseze Italia în problema migraţiei, a anunţat joi Palatul Elysée, care a confirmat menţinerea dejunul lor la sediul preşedinţiei franceze vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Guvernului italian şi şeful statului francez ”au evocat situaţia navei Aquarius şi au putut să discute despre poziţiile lor”, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat.

Emmanuel Macron a subliniat cu această ocazie ”că nu a făcut vrei declaraţie vizând să ofenseze Italia şi poporul italian”.

Cei doi lideri au ”confirmat angajamentul Franţei şi Italiei faţă de organizarea (unor operaţiuni de) salvare în cadrul reglementărilor privind protecţia umanitară a persoanelor (aflate) în pericol”, a adăugat Elysée.

Emmanuel Macron a ”amintit că el a apărat mereu necesitatea unei solidarităţi europene sporite cu poporul italian”.

”Italia şi Franţa trebuie să-şi aprofundeze cooperarea bilaterală şi europeană în vederea unei eficientizări a politicii migraţiei împreună cu ţările de origine şi de tranzit, printr-o mai bună gestionare europeană comună a frontierelor şi printr-un mecanism european de solidaritate în preluarea în grijă a refugiaţilor”, a adăugat Elysée.

“Emmanuel Macron şi Giuseppe Conte au convenit, în vederea viitorului Consiliu european de la sfârşitul lui iulie, că sunt necesare noi iniţiative şi că ar trebui să le discute împreună”, arată preşedinţia franceză în finalul comunicatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.