La Republique En Marche (REM) a prezentat joi seara o listă cu 428 de candidaţi pentru alegerile parlamentare din iunie, dintre care peste jumătate sunt reprezentanţi ai societăţii civile şi nu au ocupat niciodată o funcţie aleasă în Franţa. Manuel Valls nu respectă criteriile pentru a deveni candidat al REM, dar mişcarea nu va propune un contracandidat în circumscripţia fostului premier din Essonne, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron şi-a respectat inclusiv promisiunea de a propune o listă echilibrată, cu jumătate din candidaţi fiind de sex feminin. Aceasta este o listă parţială, întrucât mişcarea politică iniţiată de preşedintele-ales a susţinut că va propune un candidat pentru toate cele 577 de locuri din Adunarea Naţională.

Secretarul General La Republique En Marche (REM), Richard Ferrand, a spus că stabilirea unor nume pentru cele 149 de locuri rămase disponibile se va discuta în următoarele zile, iar mişcarea lasă uşa deschisă politicienilor care vor să se alăture taberei lui Macron.

”Vrem să le lăsăm timp până... să spunem până miercuri. Vrem să construim o majoritate a schimbării şi, prin urmare, să obţinem o majoritate absolută pentru La Republique En Marche în Adunarea Naţională”, a precizat Ferrand.

De asemenea, aliatul preşedintelui-ales a precizat că formaţiunea a trecut prin peste 19.000 de cereri pentru a ajunge la un număr de 428 de candidaţi în alegerile parlamentare din Franţa.

Victoria lui Macron a distrus dominanţa formaţiunilor de centru-stânga şi centru-dreapta, care au dominat în ultimele şase decenii scena politică din Franţa.

Emmanuel Macron urmează să-şi preia mandatul prezidenţial duminică, în urma unei ceremonii de la Elysee.

Pe listă sunt incluşi 24 de parlamentari socialişti, dar niciun conservator din La Republicans.

Totuşi, cei mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile incluşi pe lista de candidaţi sunt complet necunoscuţi jurnaliştilor care încearcă să treacă prin toate numele.

Ferrand a anunţat că fostul premier Manuel Valls nu respectă criteriile de selecţie, pentru că a fost ales de prea multe ori pentru a intra pe lista La Republique En Marche.

Totuşi, mişcarea nu are de gând să propună un candidat în circumscripţia lui Manuel Valls, pentru a-i oferi şanse mari de victorie unui politician care se va dovedi folositor în viitor pentru Macron.

52% dintre candidaţii propuşi nu au deţinut niciodată o funcţiea aleasă, iar vârsta medie este de 46 de ani.

De asemenea, pe această listă se numără şi consilierul prezidenţial de comunicaţii Gaspard Gantzer şi fostul viceministru al Mediului; Barbara Pompili.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.