Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri dimineaţă că aşteaptă cu nerăbdarea să lucreze cu noul preşedinte american pentru a construi noi relaţii, după ce l-a felicitat pentru victorie pe republicanul Donald Trump. Liderul britanic a precizat că cele două state vor menţine relaţii ”puternice şi vor continua să fie parteneri în comerţ, securitate şi apărare”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-ar plăcea să-l felicit pe Donald Trump pentru că a fost ales ca preşedinte, după o campanie în care a luptat extrem de bine”, a precizat May.

De asemenea, premierul britanic a explicat că cele două naţiuni au o relaţie specială şi de lungă durată bazată pe valorile libertăţii, democraţiei şi antreprenoriatului.

”Suntem şi vom rămâne parteneri puternici şi apropiaţi în comerţ, securitate şi apărare. Abia aştept să lucrez împreună cu preşedintele ales Donald Trump”, a declarat Theresa May.

Victoria miliardarului republican a fost cu adevărat suprinzătoare, în contextul în care toate sondajele de opinie o dădeau drept câştigătoare pe Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.