Marea Britanie ar urma să interzică laptopurile şi alte dispozitive electronice la bordul unor avioane de pasageri, după o măsură similară introdusă de Statele Unite, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit corespondentului BBC Daniel Sandford, măsura Londrei este, “în mod clar, parte a unei acţiuni coordonate cu Statele Unite”.

Restricţiile britanice ar putea fi diferite de cele impuse de Departamentul american pentru Securitate Internă, care afectează laptopurile şi tabletele în cabina avioanelor ce decolează de pe 10 aeroporturi aflate în opt ţări cu populaţie majoritar musulmană. Telefoanele sunt exceptate.

Dispozitivele electronice mari sunt permise la bord numai în bagajul de cală. Oficialii americani se tem că ar putea fi ascunse bombe în astfel de dispozitive.

O tentativă de doborâre a unui avion în Somalia, anul trecut, a fost legată de un laptop şi se pare aceste măsuri de precauţie reprezintă o tentativă de a evita incidente similare.

Potrivit Departamentului pentru Securitate Internă, extremiştii caută “metode inovatoare” pentru a doborî avioane.

Pasageri ai aproximativ 50 de zboruri pe zi, care decolează din unele dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Orientul Mijlociu, Turcia şi nordul Africii vor trebui să respecte noile reguli.

Companiile aeriene vizate de decizia SUA sunt Royal Jordanian, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates şi Etihad Airways.

Guvernul turc a declarat că decizia SUA este greşită şi ar trebui anulată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.