Autorităţile electorale au numărat până în acest moment rezultatele din peste 40% de circumscripţii, iar 127 de poziţii au fost câştigate de laburişti, în vreme ce alte 111 au revenit conservatorilor din Marea Britanie, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naţionaliştii scoţieni au reuşit să câştige până în acest moment 17 poziţii, pierzând circumscripţii esenţiale în faţa conservatorilor şi laburiştilor, între-un vot care este văzut de analişti drept împotriva unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei.

Conservatorii Theresei May ar urma să câştige 322 de poziţii în noul legislativ, în vreme ce 261 de locuri le-ar reveni laburiştilor lui Corbyn, potrivit proiecţiilor prezentate de către jurnaliştii BBC.

Alte proiecţii îi arată pe conservatori oriunde între 305 şi 328 de circumscripţii câştigate în Marea Britanie.

Aceste rezultate sunt extrem de apropiate de primele exit-poll-uri, care sugerau că conservatorii vor obţine 314 parlamentari, iar 266 de poziţii ar urma să meargă spre laburiştii lui Corbyn.

Sky News sunt ceva mai conservatori în proiecţii, aproximând că dreapta conservatoare ar putea să obţină oriunde de la 308 la 328 de parlamentari în Camera Comunelor.

Alte instituţii de presă arată că ar putea să existe doar 305 de parlamentari conservatori în următorul legislativ, un eşec considerabil pentru premierul Theresa May.

Deşi conservatorii vor avea cei mai mulţi parlamentari , aceste rezultate reprezintă un mare eşec pentru premierul May, care voia să-şi întărească poziţia şi să-şi consolideze mandatul pentru negocierile de Brexit.

Conservatorii nu vor putea să formeze singuri un nou executiv şi vor trebui să formeze o coaliţie de guvernare, dar liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni nu s-au arătat prea încântaţi de posibilitatea susţinerii unui guvern condus de May.

Un blocaj politic în legislativ ar putea să întârzie negocierile cu celălalte 24 de ţări europene şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit sau chiar să formeze un nou executiv la Londra, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.