În unele zone ale capitalei Sudanului au fost raportate ciocniri şi focuri de artilerie, duminică dimineaţa, la scurt timp după încheierea unei încetări a focului de 24 de ore, care a adus o scurtă pauză în opt săptămâni de lupte între facţiunile militare rivale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martorii au spus că luptele au fost reluate la scurt timp după ce încetarea focului a expirat la ora 6 a.m. (0400 GMT), în nordul Omdurman, unul dintre cele trei oraşe învecinate, împreună cu Khartoum şi Bahri, care formează capitala, în jurul confluenţei râului Nil.

Locuitorii au spus că au avut loc focuri de artilerie în zona Sharq el-Nil, la periferia de est a capitalei, în timp ce explozii şi ciocniri au fost raportate la Khartoum.

Războiul dintre armata Sudanului şi forţele paramilitare de susţinere rapidă (RSF) a izbucnit pe 15 aprilie, din cauza tensiunilor legate de un plan susţinut internaţional pentru o tranziţie către o guvernare civilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.