Londra urmează să trimită a treia navă de război - distrugătorul HMS Kent - la Golful Persic, a anunţat marţi Ministerul britanic al Apărării (MoD), care prezintă însă această desfăşurare drept o desfăşurare ”de rutină” şi care nu are legătură cu tensiunile actuale din regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa britanică scrie că distrugătorul urmează să fie trimis în regiune de la jumătatea lui septembrie.

Contactat de AFP, ministerul britanic nu a confirmat această informaţie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În prezent, HMS Montrose se află la faţa locului.

HMS Duncan a fost trimis în regiune, în locul HMS Montrose, pentru a continua să garanteze ”libertatea navigaţiei” în această zonă, anunţa ministerul vineri.

Această rotaţie era programată, dar a fost devansată, potrivit unei surse în domeniul Apărării, care nu a precizat cât timp rămân cele două nave în regiune.

Ministerul britanic nu a precizat marţi nici dacă cele trei nave vor patrula împreună.

Potrivit unei surse în domeniul Apărării, ”ele ar putea să se afle în regiune împreună, dar să nu fie neapărat active în acelaşi timp”.

”Regatul Unit revizuieşte cu regularitate numărul vaselor în regiune”, a subliniat ministerul într-un comunicat.

”Dacă rotaţiile se suprapun uneori, nu este un lucru neobişnuit. Aceste deplasări, prevăzute de mult timp, nu reflectă o escaladare în poziţia Regatului Unit în regiune şi fac parte dintre desfăşurări de rutină în cadrul Operaţiunii KIPION”, a precizat ministerul.

Tensiunile în centrul cărora se află Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de o treime din petrolul brut transportat la nivel mondial pe cale maritimă, au crescut în ultimele săptămâni din cauza unei speirale de incidente, precum atacuri de origine necunoscută vizând petroliere şi distrugerea unei drone americane de către Iran.

Londra anunţa săptămâna trecută că Marina militară iraniană a încercat să ”împiedice trecerea” prin Strâmtoarea Ormuz a unui petrolier britanic.

HMS Montrose, care a intervenit în ajutorul petrolierului, a fost nevoit ”să lanseze avertismente verbale” vedetelor iraniene, pentru ca acestea să se retragă.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian, au negat, însă, orice ”confruntare” recentă cu nave străine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.