Premierul spaniol Pedro Sanchez a subliniat miercuri că Londra nu poate să obţină ”alte concesii” de la Uniunea Europeană (UE) în cadrul Brexitului şi consideră că o ieşire fără acord este ”un scenariu mai mult ca probabil”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este posibil să se facă alte concesii”, a tunat premierul socialist în Camera Deputaţilor.

”Instituţiile europene şi statele membre au dat dovadă de supleţe şi de bună-credinţă (...), dar au fost clare de la bun început cu privire la faptul că nu va fi posibil să se renegocieze acordul ieşirii semnat cu Guvernul britanic” al Theresei May, predecesoarea lui Boris Johnson, a subliniat el.

Pedro Sanchez consideră că, în contextul actual, ”un Brexit dur, fără acord, a devenit un scenariu mai mult ca probabil”.

Însă, ”dacă poziţia britanică face o ieşire ordonată imposibilă”, Spania, care înregistrează cea mai importantă comunitate britanică din Europa, ”este pregătită pentru toate scenariile”, a dat el asigurări, lansând un ”mesaj de linişte cetăţenilor şi actorilor economici”.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că vrea să depună eforturi să ajungă la un nou acord de divorţ cu UE, până la summitul euroean de la 17-17 octombrie, după o serie de dezavuări usturătoare în Camera Comunelor, între care pierderea majorităţii, care se opune strategiei sale a unui Brexit cu orice preţ.

Marţi, liderul conservator, care vrea să scoată regatul din Uniune la 31 octombrie, a suspendat parlamentul pe o perioadă de cinci săptămâni, o măsură foarte contriversată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.