Marea Britanie a acuzat, joi, forţele aeriene ruse că au lansat o rachetă la sfârşitul lunii septembrie în apropierea unui avion britanic care patrula deasupra Mării Negre, Moscova atribuind incidentul unei ”defecţiuni tehnice”, a declarat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc pe 29 septembrie, când un avion civil RC-35 al Forţelor Aeriene britanice (Royal Air Force) a fost ”interceptat” deasupra Mării Negre în spaţiul aerian internaţional de ”două avioane Su-27 înarmate”, a declarat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace în faţa deputaţilor.

”În timpul acestei interacţiuni, unul dintre avioanele detip SU-27 a lansat o rachetă în apropiere (de aeronava britanică), dincolo de raza vizuală”, a explicat Wallace, precizând că interacţiunea dintre aeronavele britanice şi ruseşti a durat 90 de minute.


Ministrul britanic al Apărării a dat asigurări că şi-a adresat ”preocupările” omologului său rus Serghei Şoigu, care a răspuns la 10 octombrie ”că s-a efectuat o anchetă cu privire la circumstanţele incidentului şi că este vorba despre o defecţiune tehnică a SU-27”.

Regatul Unit este unul dintre principalii susţinători ai Ucrainei şi i-a oferit un ajutor semnificativ în materie de armament, În iunie 2021, Moscova a susţinut că navele şi aeronavele ruseşti au tras focuri de avertizare asupra unui distrugător britanic care a intrat în apele teritoriale ruseşti de lângă Crimeea.

Marea Neagră se învecinează cu sudul Ucrainei şi cu unele teritorii anexate de Rusia, cum ar fi Peninsula Crimeea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.