Logo-ul oficial pentru încoronarea regelui Charles III a fost dezvăluit de Palatul Buckingham. Acesta a fost creat de Jony Ive, designerul iPhone, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sigla reprezintă o imagine mai tradiţională, cu flori care formează coroana Sfântului Edward folosită la încoronare.

Designul floral evidenţiază „optimismul primăverii” şi reflectă dragostea regelui pentru natură, spune Sir Jony Ive.

„Designul a fost inspirat de dragostea regelui Charles pentru planetă, natură şi preocuparea lui profundă pentru lumea naturală”, a spus fostul designer preferat al lui Steve Jobs, care este de obicei asociat cu design-ul elegant al echipamentelor Apple precum iMac-uri şi iPod-uri.

Designul prezintă trandafirul Angliei, ciulinul Scoţiei, narcisa din Ţara Galilor şi trifoiul Irlandei de Nord, aducând un omagiu dragostei regelui pentru natură.

Emblema disponibilă şi într-o versiune în limba galeză, este cel mai recent detaliu dezvăluit de la sărbătorile planificate pentru a marca încoronarea, care va avea loc la Westminster Abbey pe 6 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.