Locuitorii din anumite părţi ale Teritoriului de Nord al Australiei şi statul Queensland au fost îndemnaţi duminică să se pregătească pentru un ciclon tropical care se preconizează că va ajunge în zilele următoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Megan, un ciclon de categoria a doua situat în Golful Carpentaria, cu rafale de vânt de până la 155 km/h, este aşteptat să traverseze coasta australiană luni sau marţi devreme dimineaţa, ca ”ciclon tropical sever”, au spus meteorologii.

Australia se confruntă cu un eveniment meteorologic El Nino, care acum se atenuează şi, de obicei, este asociat cu fenomene extreme precum cicloane, incendii, secete şi valuri de căldură.

Furtuni cu rafale de vânt dăunătoare de 110 km/h măturau deja îndepărtata insulă Groote Eylandt, în largul Ţinutului Arnhem, al Teritoriului de Nord, la aproximativ 653 km est de capitala teritoriului, Darwin, a spus meteorologii.

Este probabil ca Megan să ajungă la categoria a treia duminică mai târziu, au spus meteorologii, îndemnându-i pe cei din zona de avertizare să-şi pregătească proprietăţile pentru vânturi puternice.

Cicloanele de categoria a doua sunt la trei trepte de cele mai periculoase şi pot provoca daune semnificative copacilor, rulotelor şi culturilor şi pot rupe bărcile acostate.

Cicloanele de categoria a treia cauzează de obicei daune mai grave caselor, magazinelor şi altor clădiri.

În ianuarie, Queensland a fost lovit de ciclonul tropical Kirrily, al doilea ciclon tropical din zonă produs din decembrie, când ciclonul Jasper a provocat daune regionale pe scară largă, inclusiv în oraşele de coastă din apropierea Marii Bariere de Corali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.