Două regiuni austriece vor impune măsuri restrictive pentru toţi oamenii începând de săptămâna viitoare, pentru a reduce rata crescândă a infecţiei cu coronavirus, pe măsură ce spitalele se luptă să facă faţă pandemiei, anunţă Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul conservator al Oberösterreich, Thomas Stelzer, a spus că, dacă nu există un blocaj la nivel naţional, regiunea va intra "într-un lockdown de câteva săptămâni de săptămâna viitoare”, a raportat Die Presse.

Regiunea Salzburg a fost, de asemenea, de acord să se alăture acestor măsuri, anunţând că acestea sunt necesare "având în vedere creşterea accentuată continuă a noilor infecţii cu coronavirus".

De luni, întreaga Austrie se află într-un lockdown controversat pe două niveluri, doar persoanele nevaccinate fiind limitate să-şi părăsească casa din motive limitate, cum ar fi cumpărăturile de produse alimentare esenţiale şi mersul la muncă.Oberösterreich a fost prima regiune care a impus acest lucru săptămâna trecută, dar întreaga ţară a urmat rapid exemplul, deoarece infecţiile au crescut la niveluri record.

Rata de incidenţă pe şapte zile în Oberösterreich este în prezent de 1.556 de cazuri la 100.000 de persoane, în timp ce în Salzburg este de 1.673 la 100.000 de persoane.

Spitalele din regiunea Salzburg au început pregătirile pentru triajul pacienţilor, deoarece se confruntă cu un număr copleşitor la uşa lor. Aceasta înseamnă că ei vor decide care pacienţi se vor califica pentru terapie intensivă şi care nu.

Ultimele date arată că 64% din populaţia totală din Austria a fost vaccinată, rămânând în urma mediei UE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.