Autorităţile franceze vor să evite formarea unor grupuri care să contribuie la răspândirea covid-19 la Paris, iar Prefectura Poliţiei capitalei a anunţat că - începând de vineri - ”activităţile de livrare şi vânzare pentru acasă a tuturor produselor preparate de restaurante, magazine de băuturi şi localuri plutitoare (barje)” sunt interzise între orele locale 22.00 şi 6.00, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciile poliţiei au constat, mai ales seara şi noaptea, deplasări şi grupări de persoane (livratori, clienţi) înăuntrul şi în apropierea acestor localuri”, scrie Prefectura Poliţiei într-un comunicat.

”De asemenea, vânzarea pentru acasă a unor băuturi alcoolice, mai ales în magazinele de noapte, este susceptibilă să favorizeze aceste grupări nocturne, fără să se respecte gesturile-barieră, pe calea publică sau char în sfera privată”, adaugă ea.

Decizia ”împacă imperativele sanitare cu necesitatea menţinerii activităţii unui sector fragilizat de criza economică”, apreciază poliţia.

Măsura se limitează doar la nivelul oraşului Paris, însă primarul Anne Hidalgo a evocat ”periferia apropiată” joi.

Închiderea magazinelor alimentare noaptea nu este menţionată în hotărâre, luată la două zile după o revenire asupra unei interdicţii a circulaţiei pe timpul nopţii la Paris, anunţată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Gabriel Attal şi dezminţită de Matignon.

Primarul Parisusui a anunţat joi, la radio, că ”un anumit număr de locuri în care se formează grupuri” urmează să fie închise vânzării pentru acasă, începând de la ora locală 22.00 (23.00, ora României), în capitală.

Anne Hidalgo a precizat că vizează mai ales localurile care vând alcool, dar că anumite restaurante ar putea rămâne descise.

”Noi am decis noi restricţii ieri (miercuri) împreună cu prefectul”, a declarat ea. ”Este vorba mai ales (despre limitatea) magazinelor de băuturi, magazinlor alimentare şi magazinelor mici”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.