Lira sterlină a început să se prăbuşească joi noaptea prin comparaţie cu dolarul şi euro, imediat după anunţarea primelor exit-poll-uri, care sugerează pierderea majorităţii parlamentare de către conservatorii Theresei May şi un blocaj politic în Camera Comunelor chiar înainte de începerea negocierilor pentru Brexit, arată datele publicate de Pound Sterling Live.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele exit-poll-uri sugerează o pierdere a majorităţii conservatoare, iar dreapta ar putea să fie în imposibilitatea de a forma o coaliţie de guvernare pentru a impune noua conducere pe Downing Street.

Incertitudinea politică este amplificată de reticenţa arătată de liberal-democraţi faţă de participarea la o coaliţie de guvernare, care deşi se opun conservatorilor şi retragerii din blocul comunitar, nu doresc să suferere o nouă lovitură de imagine prin asocierea cu un guvern laburist sau conservator de la Londra.

Impactul exit-poll-urilor asupra pieţelor internaţionale este unul semnificativ, iar lira sterlină s-a prăbuşit în ratele de schimb valutar cu euro sau dolarul. Această prăbuşire vine după ce lira urcase la un maxim al ultimelor două săptămâni în ziua alegerilor generale din Marea Britanie.

În acest sens, rata de schimb cu euro a scăzut cu 1,87% şi pentru dolar, rata de schimb a scăzut cu 1,62% imediat după anunţarea exit-poll-urilor şi eşecului masiv al Theresei May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.