Regina Mathilde a Belgiei, în vârstă de 50 de ani, a decis să sfideze convenţiile privind combinaţiile de culori şi a purtat, la o întâlnire oficială, o rochie în culorile roşu şi roz, apariţia sa stârnind controverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mathilde îndrăzneşte această combinaţie de culori aproape imposibil de purtat, dar este un lucru bun sau nu?” Aceasta este întrebarea pusă de Vanitatis, revista cotidianului spaniol „El Confidencial”, pe site-ul său. „Mathilde a riscat cu această rochie surprinzătoare. Această combinaţie de culori, un contrast între roz şi roşu, este întotdeauna complicată. Sunt cei cărora le place acest mix, dar sunt şi cei care cred că roşul şi rozul nu pot fi combinate. Mulţi experţi în modă spun că este de modă veche”.

Cu toate acestea, revista spaniolă consideră că Regina Belgiei a creat un look de succes. „De ani de zile, melanjul de roz şi roşu a fost de neconceput. Dar în ultimele sezoane, lumea modei a inovat, a spart acest clişeu tradiţional şi acest amestec de culori a intrat în tendinţe”, precizează revista. „De fapt, anul trecut, în timpul Săptămânii Modei de la Copenhaga, roz şi roşu au fost peste tot”.

Rochia Mathildei a atras şi atentia presei din Marea Britanie si Germania. „Mathilde de Belgia este obişnuită să poarte culori blânde, dar trebuie să fi simţit că este prea subtil. În cadrul recepţiei de marţi de la Palat, s-a afişat într-o rochie color block surprinzătoare (arta de a purta culori contrastante, n.r.)”, scrie revista britanică OK!.

Pentru revista germană Bunte, nu există nicio îndoială: Mathilde poartă minunat acest melanj de roz şi roşu. „Sunt roşul şi rozul într-adevăr o combinaţie bună? Da, iar Mathilde din Belgia o dovedeşte cu ultimul ei look.”



Criticul belgian de modă Jelka Van Duyse - care urmăreşte îndeaproape garderoba Mathildei - este şi ea un fan al acestui look. „Cu câţiva ani în urmă, nimeni nu ar fi îndrăznit să amestece culorile. (…) Dar acum, purtarea culorilor din aceeaşi familie este în tendinţe”, asigură specialistul. „În orice caz, culorile strălucitoare se potrivesc foarte bine Reginei Mathilde. Rochia este adaptată la silueta ei. (...) Mi se pare foarte frumoasa aceasta rochie si cred ca nu este deloc o lipsă de gust", a spus ea, conform presei belgiene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.