Naason Joaquin Garcia, liderul unui cult evanghelic fondat în Mexic, ”Lumina lumii”, a fost condamnat miercuri la şaisprezece ani şi opt luni de închisoare, sub acuzaţia că a abuzat sexual trei fete minore în California, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naason Joaquin Garcia, în vârstă de 53 de ani, a pledat vinovat pentru aceste fapte săptămâna trecută. El a fost arestat în California în 2019 pentru crime comise între 2015 şi 2018, pe vremea când era liderul ”Luminii lumii”, o organizaţie religioasă internaţională cu sediul în Mexic, cu cinci milioane de adepţi în lume.

Liderul şi alţi doi inculpaţi, care au pledat de asemenea vinovaţi pentru abuzul de fete minore, au fost acuzaţi că au forţat victimele să întreţină relaţii sexuale spunându-le că dacă ”acţionează împotriva dorinţelor” sau dorinţelor ”Apostolului”, titlu dat lui Garcia, ”se împotrivesc lui Dumnezeu”.

Liderul religios a negat mult timp acuzaţiile, dar într-un final ”a pledat vinovat” pentru violul a doi minori şi un caz de agresiune sexuală asupra unui copil în vârstă de cincisprezece ani la acea vreme.

Înainte de a anunţa sentinţa aplicată miercuri lui Naason Joaquin Garcia, judecătorul Ronald Coen şi-a cerut scuze victimelor, dintre care multe au vrut să poată depune mărturie în cadrului procesului, programat iniţial săptămâna aceasta la Los Angeles, şi să solicite pedeapsa maximă pentru violator.

”Am mâinile legate”, le-a explicat judecătorul Ronald Coen tinerelor. ”Însă lumea v-a auzit”, a adăugat el, calificând apoi condamnatul drept ”prădător sexual”.

”Meritaţi să rămâneţi în închisoare pentru totdeauna, dar oricum nu ar fi suficient”, a spus una dintre victime într-o declaraţie citită instanţei.

”Mi-a ştirbit credinţa (...). M-a folosit şi s-a folosit de credinţa mea în Dumnezeu şi de inocenţa mea”, a subliniat altă victimă.

În pofida mărturiilor copleşitoare şi a faptului că liderul a recunoscut faptele, organizaţia ”Lumina lumii” şi-a reînnoit public sprijinul pentru cel pe care îl consideră a fi ”Apostolul lui Iisus Hristos”.

Într-o declaraţie în spaniolă publicată pe contul său de Twitter după anunţarea sentinţei, organizaţia acuză justiţia că a ”fabricat” dovezi împotriva lui Naason Joaquin Garcia şi că l-a privat de dreptul la un proces corect.

Potrivit organizaţiei, Garcia ”nu a avut altă opţiune decât să accepte un acord” de a pleda vinovat, ”cel mai bun mod de a proteja Biserica şi familia sa”.

”Încrederea noastră în el rămâne intactă, cu deplina cunoaştere a integrităţii, comportamentului şi muncii lui”, susţine cultul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.