Liderul UKIP, Paul Nuttall, a acuzat-o joi noaptea pe Theresa May că a pus în primejdie Brexit-ul, după ce primele exit-poll-uri au sugerat pierderea majorităţii de către conservatori şi posibilitatea formării unei coaliţii de guvernarea de către laburiştii lui Jeremy Corbyn sau un nou blocaj politic în Camera Comunelor, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă exit-poll-urile sunt adevărate, atunci Theresa May a pus în primejdie Brexit-ul. Am spus de la început că aceste alegeri sunt greşite. Orgoliu excesiv!”, a scris Nuttall într-un mesaj postat pe Twitter.

Primele exit-poll-uri sugerează că premierul Theresa May nu va obţine majoritatea absolută pentru care a convocat alegerile anticipate, dar conservatorii vor continua să fie cea mai mare formaţiune din Camera Comunelor. 

Conservatorii ar urma să obţină 314 parlamentari, prin comparaţie cu cei 330 de parlamentari care au format o majoritate guvernamentală înainte de convocarea alegerilor anticipate de către Theresa May.

Deşi conservatorii vor avea cei mai mulţi parlamentari , aceste rezultate reprezintă un mare eşec pentru premierul May, care voia să-şi întărească poziţia şi să-şi consolideze mandatul pentru negocierile de Brexit.

Conservatorii nu vor putea să formeze singuri un nou executiv şi vor trebui să formeze o coaliţie de guvernare, dar liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni nu s-au arătat prea încântaţi de posibilitatea susţinerii unui guvern condus de May.

Un blocaj politic în legislativ ar putea să întârzie negocierile cu celălalte 24 de ţări europene şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Theresa May a convocat alegerile anticipate în speranţa unei victorii uşoare, dar jocul ei de noroc a eşuat şi ar putea să aibă consecinţe serioase pentru Partidul Conservator.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit sau chiar să formeze un nou executiv la Londra, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.