Republicanul Mitch McConnell a condamnat luni după-amiază atacurile cibernetice ale hackerilor ruşi, care ar fi urmărit influenţarea procesului electoral american, şi a susţinut investigaţia serviciilor de securitate din Statele Unite. Reacţia liderului senatorilor republicani vine la doar câteva ore după ce Donald Trump a luat în râs acuzaţiile legate de o interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice breşă în securitatea noastră cibernetică orchestrată de o putere străină este şocantă şi condamn puternic asemenea interferenţe. Această problemă nu poate să fie una partizană. Ruşii nu sunt prietenii noştri”, a declarat McConnell.

Mai mulţi congresmani au solicitat ca un comitet special să investigheze atacurile cibernetice, însă ideea nu a fost susţinută de McConnell.

Liderii Congresului au primit informaţii încă din luna septembrie cu privire la acuzaţiile lansate de agenţii CIA în ceea ce priveşte interferenţa hackerilor ruşi în procesul electoral în favoarea republicanului Donald Trump.

McConnell a precizat că are cea mai mare încredere în concluziile prezentate de agenţiile de securitate americane, în special de către CIA.

”CIA este plină de patrioţi altruişti, dintre care mulţi îşi riscă viaţa în mod anonim pentru poporul american”, a declarat liderul senatorilor republicani.

Republicanul Donald Trump a luat în râs acuzaţiile lansate de serviciile de securitate americane cu privire la implicarea hackerilor ruşi în mai multe atacuri cibernetice orchestrate de Kremlin, în încercarea de a influenţa rezultatele alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

”Vă puteţi imagina dacă rezultatele acestor alegeri nu erau în favoarea noastră şi noi încercam să jucăm argumentul Rusia/CIA. S-ar chema teoria conspiraţiei”, a scris miliardarul republican pe Twitter.

Preşedintele-ales s-a arătat de asemenea surprins de faptul că aceste presupuse atacuri cinernetice nu au fost făcute publice înainte de alegerile prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.