Liderul opoziţiei albaneze Sali Berisha a fost lovit la faţă de un bărbat, în timpul unui miting împotriva guvernului organizat la Tirana, desfăşurat la câţiva metri de locul unde avea loc summitul UE-Balcanii de Vest, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de susţinători ai opoziţiei s-au adunat marţi în Tirana, în ziua în care Albania găzduieşte primul său summit UE-Balcani, la care au participat lideri ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în semn de protest faţă de guvernul prim-ministrului Edi Rama şi cu scopul de a cere alegeri anticipate.

În timp ce Berisha, care conduce Partidul Democrat de centru-dreapta, mergea în faţa susţinătorilor săi fluturând steaguri albaneze şi ale UE, un bărbat s-a apropiat de el şi i-a dat un pumn în faţă.

Berisha avea sânge pe faţă, dar mai târziu a vorbit la miting.



Atacatorul a fost bătut de susţinătorii lui Berisha şi arestat de poliţie.

Lui Berisha, un fost preşedinte şi prim-ministru albanez, i se interzice intrarea în Statele Unite din cauza corupţiei. El neagă acuzaţiile formulate împotriva sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.