Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat exerciţii de tragere ale unităţilor de artilerie din regiunea vestică, implicând lansatoare multiple de rachete "super-gigantice" recent echipate, a declarat marţi presa de stat KCNA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiile au avut loc la o zi după ce Coreea de Sud şi Japonia au raportat lansarea de către Coreea de Nord a mai multor rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în mare, primul său test de rachetă de acest fel în aproximativ două luni.

Kim a ghidat luni exerciţiile care au avut ca scop testarea "capacităţilor reale de război" ale lansatoarelor de rachete multiple de 600 de milimetri şi îmbunătăţirea moralului de luptă al operatorilor şi a posturii de pregătire, a declarat KCNA.

Exerciţiile au inclus, de asemenea, simularea unei explozii aeriene a unui proiectil al lansatorului de rachete multiple supergigant la o altitudine prestabilită deasupra ţintei, a precizat aceasta. Unitatea a demonstrat "mobilitate ridicată şi putere de lovire precisă şi puternică" în desfăşurarea unei misiuni de luptă bruscă, stârnind laudele tânărului lider, a spus aceasta.

"Şi-au demonstrat pe deplin excelenta capacitate de ochire a artileriei de tip "crack-shot" şi pregătirea promptă şi temeinică pentru luptă", a declarat KCNA. Kim a făcut apel la modernizarea şi mărirea forţelor de artilerie, subliniind "sarcinile strategice ale lansatoarelor de rachete de 600 mm ca mijloc central de lovire" în cadrul pregătirilor de război.

"Mijloacele ofensive distructive deţinute de armata noastră ar trebui să îşi îndeplinească mai temeinic misiunile de a bloca şi suprima posibilitatea unui război cu o pregătire constantă şi perfectă pentru a prăbuşi capitala inamicului şi structura forţelor sale militare", le-a spus Kim trupelor, potrivit KCNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.