Liderul nord-coreean Kim Jong-un a reiterat că Phenianul ar putea avea o utilizare "preventivă" a armelor nucleare pentru a contracara forţele ostile, a informat sâmbătă presa de stat, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a "menţine superioritatea absolută" a forţelor armate ale Coreei de Nord, ţara trebuie să fie capabilă „să limiteze şi să contracareze preventiv toate încercările şi ameninţările periculoase... dacă este necesar”, a declarat liderul în faţa unor ofiţeri de rang înalt, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Phenianul trebuie să continue să-şi dezvolte arsenalul pentru a avea o "forţă militară copleşitoare pe care nicio putere din lume nu o poate provoca”, a spus Kim Jong-un. Este „colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”, potrivit acestuia.

În timpul unei parade militare impunătoare din 25 aprilie, el afirmase că ar putea recurge la arsenalul nuclear dacă „interesele fundamentale” ale Coreei de Nord ar fi ameninţate.

Kim Jong-un a reiterat aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu ofiţeri de rang înalt a căror activitate a ţinut să o salute în cadrul paradei militare din 25 aprilie, organizată în cadrul celei de-a 90-a aniversări a Armatei Revoluţionare a Poporului din Coreea.

Cu această ocazie au fost prezentate cele mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM). În ciuda sancţiunilor internaţionale severe, Coreea de Nord continuă să îşi modernizeze armata.

De la începutul anului, Phenianul a efectuat mai mult de o duzină de lansări de testare, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale cu rază lungă de acţiune (ICBM), pentru prima dată din 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.