Kim Jong-un a ordonat îmbunătăţirea capacităţilor nucleare de atac ale ţării sale prin testarea unor noi focoase, după ce detonarea controversată a unei bombe cu hidrogen la începutul acestui an a dus la adoptarea de noi sancţiuni ONU împotriva Phenianului, menite să taie finanţarea programului nuclear, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la lansarea unor rachete balistice, liderul nord-coreean a cerut ca astfel de teste să fie organizate periodic pentru a ajuta la dezvoltarea programului nuclear militar al regimului, potrivit relatărilor agenţiei de presă a statului KCNA.

”Bunul tovarăş Kim Jong-un a spus că trebuie să muncim mai mult pentru a îmbunătăţi capacitatea de atac nuclear şi a ordonat continuarea testării bombelor nucleare pentru a stabili puterea noilor focoase”, a precizat presa regimului.

La începutul săptămânii, liderul de la Phenian a declarat că ţara sa a obţinut focoase nucleare miniaturizate, care pot fi instalate pe rachete balistice pengtru a lovi ţinte de pe alte continente.

“Ogivele nucleare au fost standardizate pentru a fi instalate pe rachete balistice, prin miniaturizarea lor, a spus el, adăugând că acesta poate fi numit o metodă adevărată de disuasiune nucleară”, a anunţat KCNA.

În ianuarie, Phenianul a desfăşurat un al patrulea test nuclear. Autorităţile comuniste susţin că a fost vorba de o bombă cu hidrogen, dar mulţi experţi, precum şi autorităţile din Coreea de Sud şi Statele Unite se îndoiesc.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate săptămâna trecută o nouă rundă de sancţiuni, în replică la testul nuclear făcut recent de Coreea de Nord, dar şi la lansarea unui satelit pe orbită. Ambele acţiuni încalcă restricţiile impuse deja de ONU.

Toate produsele care ajung sau pleacă din ţara asiatică vor fi inspectate, iar încă 16 persoane şi 12 organizaţii au fost incluse pe lista neagră şi vizate de interdicţii de călătorie şi îngheţări ale conturilor şi activelor.

În plus, ONU a interzis vânzarea sau trimiterea de arme mici şi uşoare în Coreea de Nord. Restul armelor erau deja vizate de interdicţii. Mai mult, toţi diplomaţii nord-coreeni care se implică în acţiuni ilicite vor fi expulzaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.