Liderul liberal-democraţilor a declarat miercuri dimineaţă că organizarea de alegeri anticipate reprezintă o oportunitate pentru britanicii care vor să schimbe direcţia în care se îndreaptă Regatul Unit. Reacţia politicianului arată sprijinul liberal-democraţilor faţă de propunerea făcută de premierul May, care are mari şanse să treacă de votul din Parlament, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este o oportunitate pentru britanicii care vor să schimbe direcţia în care merge ţara. Acest concurs începe zero la zero şi totul este în joc”, a declarat Tim Farron.

De asemenea, politicianul a precizat că executivul britanic îndreaptă ţara spre o ieşire dură din blocul comunitar tocmai pentru că nu are o opoziţie decentă în Parlament.

”Oferta liberal-democraţilor le ve permite britanicilor să aleagă o direcţie diferită pentru ţară, să reziste unui proces dur de Brexit [...] Asta este o opoziţie puternică şi decentă”, a completat Farron.

Următoarele alegeri generale trebuiau să aibă loc în 2020, dar alegerile anticipate pot fi organizate dacă sunt susţinute de două treimi din parlamentari sau dacă este vorba de un vot de neîncredere în Guvern.

Theresa May s-a arătat îngrijorată că formaţiunile din opoziţie vor încerca să deraieze procesul de ieşire din blocul comunitar prin blocarea unor legislaţii cheie în Parlament.

”Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune în pericol munca pe care trebuie să o facem noi pentru a ne pregăti pentru Brexit pe plan intern şi slăbeşte poziţia de negociere a Guvernului în Europa. Avem nevoie de alegeri generale şi avem nevoie de ele acum. Pentru că acum avem o şansă unică de a rezolva acest lucru cât timp Uniunea Europeană îşi decide poziţia de negociere şi înainte să înceapă discuţiile detaliate”, a declarat Theresa May în faţa Downing Street.

De asemenea, premierul britanic s-a plâns că naţionaliştii scoţieni ameninţă să voteze împotriva acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, criticând în acelaşi timp opoziţia din partea liberal-democraţilor şi a laburiştilor lui Corbyn.

Atât liberal-democraţii, cât şi laburiştii, s-au declarat încântaţi de decizia de organizare a unor alegeri anticipate pe 8 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.