Liderul extremei stângi norvegiene, deputatul Bjørnar Moxnes, în vârstă de 41 de ani, a demisionat de la conducerea Partidului Rødt (Roşu, extremă stânga) , luni, după ce a fost atacat din cauză că a furat nişte ochelari de soare Hugo Boss dintr-un butic de pe aeroportul din Oslo, invocând o ”neatenţie” pentru a justifica acest furt, la 30 iunie, însă şi-a schimbat de mai multe ori ”dezvăluirile”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut o mare greşeală şi am înrăutăţit şi mai mult lucrurile prin felul în care am gestionat asta după aia”, scrie pe Facebook Bjørnar Moxnes.

”Îmi pare cu adevărat rău şi ţin să-mi cer scuze”, scrie el.

Bjørnar Moxnes anunţa la 30 iunie că a fost amendat cu 3.000 de coroane norvegiene (250 de euro) din cauză că a luat fără să plătească ochelari de soare marca Hugo Boss în valoare de 1.199 de coroane norvegiene (aproximativ 100 de euro) dintr-un butic duty-free de pe aeroportul din Oslo cu două săptămâni în urmă.

Liderul politic a invocat o ”neatenţie”, însă şi-a schimbat versiunea de mai multe ori de-a lungul unor ”dezvăluiri” despre acest episod - surprins de o cameră de supraveghere, care par să-i slăbească versiunea unei ”uitări”.

Bjørnar Moxnes, care se află în concediu pe caz de boală, renunţă la postul de conducerea Partidului Rødt (”Roşu”), pe care-l conduce de 11 ani, pe care l-a dezvoltat şi care a obţinut şapte mandate în Parlament, în alegerile legislative din 2021.

Potrivit regulilor aflate în Norvegia, este imposibil să renunţi la funcţii alese - precum cea de deputat - în cursul mandatului.

Marie Sneve Martinussen, în vârstă de 37 de ani, numărul doi în partid, preai provizoiu conducerea formaţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.