Liderul DUP, Arlene Foster, a ajuns luni dimineaţă la Londra şi se pregăteşte să poarte noi discuţii cu premierul Theresa May. Unioniştii nord-irlandezi speră să ajungă la un acord de sprijin reciproc cu Partidul Conservator, care-i va garanta premierului majoritatea de care are nevoie pentru a continua guvernarea pe Downing Street, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Suntem înapoi la Londra şi speranţa mea este că vom putea să finalizăm acest acord cu Partidul Conservator”, a declarat Foster.

De asemenea, aceasta şi-a exprimat speranţa că un acord de guvernare cu conservatorii britanici va duce la detensionarea situaţiei de la Stormont.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Sper foarte mult că vom putea finaliza săptămâna aceasta două acorduri”, a precizat liderul unioniştilor nord-irlandezi, care vrea să semneze un nou acord de împărţire a puterii cu Sinn Fein.

Premierul May a suferit o înfrângere grea în urma alegerilor anticipate de acum două săptămâni, în care şi-a pierdut majoritatea din Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.