Liderul DUP, Arlene Foster, a ajuns luni dimineaţă la Londra şi se pregăteşte să poarte noi discuţii cu premierul Theresa May. Unioniştii nord-irlandezi speră să ajungă la un acord de sprijin reciproc cu Partidul Conservator, care-i va garanta premierului majoritatea de care are nevoie pentru a continua guvernarea pe Downing Street, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem înapoi la Londra şi speranţa mea este că vom putea să finalizăm acest acord cu Partidul Conservator”, a declarat Foster.

De asemenea, aceasta şi-a exprimat speranţa că un acord de guvernare cu conservatorii britanici va duce la detensionarea situaţiei de la Stormont.

”Sper foarte mult că vom putea finaliza săptămâna aceasta două acorduri”, a precizat liderul unioniştilor nord-irlandezi, care vrea să semneze un nou acord de împărţire a puterii cu Sinn Fein.

Premierul May a suferit o înfrângere grea în urma alegerilor anticipate de acum două săptămâni, în care şi-a pierdut majoritatea din Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.