Liderii Uniunii Europene sunt aproape să îl numească pe socialistul olandez Frans Timmermans în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, au informat diplomaţi luni, după peste 18 ore de negocieri neîntrerupte, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui acord care încă este finalizat de cei 28 de lideri naţionali ai UE, Kristalina Georgieva din Bulgaria (centru-dreapta), membră a Partidului Popular European (PPE) va deveni preşedinta Consiliului European, au precizat sursele.

Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei, însă care a întâmpinat opoziţie din Spania şi Franţa, va deveni, cel mai probabil, preşedintele Parlamentului European însă este posibil ca el să rămână în această funcţie doar doi ani, faţă de cei cinci ai unui mandat obişnuit.

Discuţiile sunt încă în desfăşurare, au precizat sursele, adăugând că este posibil să aibă loc schimbări de ultim moment.

Faptul că Weber nu va deveni preşedinte al Comisiei reprezintă o victorie pentru preşedintele francez Emmanuel Macron, cel care l-a criticat pe parlamentarul german pentru lipsa de experienţă.

„Am reuşit. Timmermans va fi preşedintele Comisiei”, a afirmat unul dintre diplomaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.