Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, urmează să ţină duminică un discurs despre islam şi necesitatea de combatere a extremismului în faţa mai multor lideri musulmani adunaţi în Arabia Saudită, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican se va adresa unui summit al liderilor regionali, în cea de-a doua zi a vizitei sale la Riad.

Analiştii se aşteaptă la un ton ceva mai moderat şi de colaborare din partea preşedintelui american, care vrea să crească sprijinul internaţional pentru lupta de combatere a militanţilor Statului Islamic.

Washington a semnat sâmbătă acorduri de înarmare în valoare totală de 350 de miliarde de dolari cu Riad, fiind vorba de cel mai mare acord de înarmare din istoria Statelor Unite.

Însă, vizita preşedintelui american a stat în umbra scandalurilor politice de la Washington.

Donald Trump a cauzat controverse în timpul campaniei electorale, după ce a cerut o interdicţie temporară pentru intrarea musulmanilor în Statele Unite.

Între timp, interdicţia de călătorie pentru cetăţenii din şase ţări majoritar musulmane rămâne blocată în justiţie, fiind considerată o încălcare a libertăţii religioase înscrisă în Constituţie.

Potrivi CNN, discursul despre islam al preşedintelui a fost redactat de acelaşi consilier care a scris interdicţia de călătorie pentru musulmani.

Jurnaliştii AP au obţinut o copie a discursului, în care extremismul este descris drept o luptă între bine şi rău.

”Nu suntem aici ca să vă dăm lecţii - să le spunem altor oameni cum să trăiască, ce să facă şi cine să fie. În schimb, suntem aici pentru a vă oferi un parteneriat pentru construirea unui viitor mai bun pentru noi toţi”, ar urma să spună preşedintele Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.