Cel puţin 40 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în urma unui raid aerian asupra unui centru de detenţie pentru migranţi în capitala libiană Tripoli, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel mai grav raid aerian de când forţele din est ale generalului Khalifa Haftar au lansat o ofensivă acum trei luni cu trupe la sol şi aeronave pentru a prelua controlul asupra capitalei controlate de guvernul recunoscut internaţional.

Conflictul a început după ce Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în 2011.

Malek Mersek, purtătorul de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă, a declarat că 40 de persoane au fost ucise şi 80 rănite la centrul de detenţie din suburbia Tajoura, care este situat aproape de o bază militară.

Osama Ali, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, a declarat pentru AFP că 120 de migranţi se aflau în centru în momentul în care a fost lovit. El a adăugat este posibil ca mai multe persoane să fi decedat, astfel numărătoarea actuală este „o analiză preliminară”.

Guvernul de la Tripoli a informat într-un comunicat că zeci de persoane au fost ucise şi rănite într-un atac „al criminalului de război Khalifa Haftar”.

Agenţia de refugiaţi a ONU din Libia a condamnat atacul.

În fotografii pot fi văzuţi migranţii africani fiind operaţi la spital. Unii dintre ei sunt în paturi, unii acoperiţi de praf sau cu membrele bandajate.

Libia este un punct de plecare important pentru migranţii care se îndreaptă spre Italia, însă mulţi sunt prinşi de garda de coastă a ţării susţinută de UE.

Luni, Armata Naţională Libiană (LNA) a generalului Haftar a informat că va începe raiduri aeriene asupra unor ţinte din Tripoli după ce „căile tradiţionale” ale războiului au fost epuizate.

Un oficial al LNA a negat că forţele sale ar fi lovit centrul de detenţie, afirmând că miliţiile aliate cu Tripoli sunt responsabile de atac

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.