Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a anunţat marţi dimineaţă că se va retrage din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European şi îl va susţine pentru această poziţie pe europarlamentarul italian Antonio Tajani, care şi-a depus candidatura din partea grupului PPE, transmite EUObserver.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antonio Tajani este o imagine oarecum controversată, ca urmare a acuzaţiilor cu privire la rolul jucat în scandalul Dieselgate. De asemenea, acesta este cunoscut pentru poziţia conservatoare cu privire la rolul femeilor în societate şi familie.

Belgianul Guy Verhofstadt şi-a anunţat candidatura în urmă cu două săptămâni la preşedinţia PE.

Martin Schulz este actualul preşedinte al Parlamentului European, care a decis să revină în schimb la politica internă din Germania. Acesta ar putea să-l înlocuiască pe Frank-Walter Steinmeier în poziţia de ministru de Externe.

Candidatul PPE, Antonio Tajani, dispune pe hârtie de cele mai bune şanse să devină viitorul preşedinte al Parlamentului European, întrucât cel mai numeros grup politic rămâne Partidul Popular European.

Însă, alegerile se anunţă mai disputate decât se prevedea, iar jocul alianţelor este unul complex.

Verhofstadt este un promotor al federalismului european şi a fost desemnat la începutul lunii septembrie ca referent în PE pentru negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Rolul său este mai puţin important ca cel de negociator-şef al Comisiei Europene (CE), pe care-l deţine francezul Michel Barnier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.