O aeronavă Bombardier Q400 NextGen a companiei airBaltic a aterizat sâmbătă de urgenţă pe aeroportul din Riga, după ce piloţii au descoperit o problemă cu partea frontală a şasiului. Avionul efectua o cursă de linie Riga-Zurich cu 63 de pasageri la bord, transmite televiziunea publică letonă LSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că aeronava a decolat la ora 8.27 de pe aeroportul din Riga, însă piloţii au ajuns până în apropiere de localitatea Jelgava, situată la doar 41 de kilometri de capitală, atunci când şi-au dat seama de existenţa unei probleme la nivelul şasiului. Ulterior, piloţii au zburat timp de două ore aeronava în jurul localităţii Jelgava, în încercarea de a consuma combustibilul din rezervor.

”Potrivit informaţiilor iniţiale, o problemă în partea frontală a şasiului a fost descoperită la puţin timp după decolare, iar echipajul airBaltic a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul din Riga. Aceştia ua aterizat de urgenţă potrivit procedurilor şi instrucţiunilor standard”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei airBaltic.

La bordul aeronavei erau 63 de pasageri, inclusiv doi copii şi un bebeluş, precum şi patru membri ai echipajului.

Din motive de securitate, pista aeroportului a fost închisă până la ora 16.30, iar mai multe zboruri au fost anulate sau au decolat cu întârziere din Riga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.