Legea securităţii la Hong Kong - promulgată marţi de către preşedintele chinez Xi Jinping - este ”o sabie” suspendată deasupra capului celor ameninţă securitatea naţională, a avertizat regimul ccomunist, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru membrii micii minorităţi care ameninţă securitatea naţională, această lege va fi o sabie suspendată deasupra capetelor lor”, a ameninţat într-un comunicat Biroul însărcinat cu Afacerile Hong Kongului şi Macao, la câteva ore după adoptarea controversatului text de către Parlamentulchinez.

Legea securităţii naţionale face opoziţia democratică de la Hong Kong să se teamă de un recul fără precedent al libertăţilor, în fosta colonie britanică, după retrocedarea teritoriului Chinei de către Regatul Unit, în 1997.

Textul este larg perceput drept o reacţie faţă de manifestaţiile uriaşe care au zguduit metropola financiară anul trecut.

Beijingul vede în această lege un mijloc de restabilire a stabilităţii şi prosperităţii Hong Kongului.

”Pentru marea majoritate a locutrilor Hong Kongului (...), legea este un paznic care le apără libertăţile”, se arată în acest comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.