Preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat vineri după-amiază că va lua în considerare ridicarea rapidă a sancţiunilor economice impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei dacă va căştiga alegerile prezidenţiale din Franţa. Declaraţia prezidenţiabilei populiste are loc după o întâlnire cu Vladimir Putin, pe care a avut-o la Moscova, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceasta le-a spus jurnaliştilor că nu a discutat despre sprijinirea financiară a Frontului Naţional cu preşedintele Vladimir Putin, iar vizita ei la Moscova nu are nicio legătură cu creşterea şanselor electorale în cursa pentru Elysee.

Preşedintele Putin a purtat o discuţie scurtă cu Marine Le Pen, care este în Moscova la invitaţia şefului Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluţki.

O asemenea recunoaştere internaţională este importantă pentru Marine Le Pen, care are puţine şanse să câştige al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Le Pen şi-a exprimat în repetate rânduri adminiraţia pentru preşedintele rus şi a promis că va lau în considerare o ridicare rapidă a sancţiunilor economice impuse de UE împotriva Rusiei după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.

”Noi ataşăm o mare importanţă relaţiilor cu Franţa, dar încercăm în acelaşi timp să menţinem relaţii egale cu autorităţile actuale şi cu reprezentanţii opoziţiei. Desigur că ştiu de campania electorală din Franţa. Noi nu vrem să influenţăm aceste evenimente în niciun mod, dar ne rezervăm dreptul de a vorbi cu reprezentanţii forţelor politice din toate ţările, aşa cum procedează şi partenerii noştri din Europa şi Statele Unite”, a declarat Putin.

Unii alegători francezi ar putea să fie îndepărtaţi de o asemenea asociere cu Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.