Jurnaliştii Le Monde au realizat cu ocazia aniversării a şase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o listă a acelor europeni care fac parte din ”generaţia în ascensiune” a UE, printre care se numără Laura Codruţa Kovesi, Jesse Klaver, Nicola Sturgeon şi Manfred Weber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia franceză susţine că cele patru personalităţi care reprezintă ”generaţia în ascensiune” şi-au demonstrat poziţia pro-europeană în România, Olanda, Germania şi Scoţia.

Laura Codruţa Kovesi este catalogată drept o eroină a protestelor antiguvernamentale masive, conduse de societatea civilă în mai multe oraşe din România.

De asemenea, jurnaliştii francezi amintesc că într-o ţară unde lupta anticorupţie a reprezentat o reuşită a aderării la Uniunea Europeană, Kovesi s-a remarcat întotdeauna drept o adeptă a principilor şi instituţiilor europene atunci când i-a atacat pe cei mai puternici politicieni din România.

În ”generaţia în ascensiune” mai sunt incluşi doar politicieni europeni, precum premierul scoţian Nicola Sturgeon, liderul olandez al Verzilor Jesse Klever şi liderul grupului parlametar PPE Manfred Weber.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.