Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat marţi dimineaţă că reprezentanţii Statelor Unite şi-au intensificat în ultimii ani, în special în timpul celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Barack Obama, operaţiunile de recrutare împotriva diplomaţilor Rusiei. De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a negat acuzaţiile cu privire la acţiunile de intimidare şi hărţuire a diplomaţilor americani din Moscova şi Sankt Petesburg, transmite TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu privire la încercările de recrutare, această activitate neprietenoasă a crescut considerabil în ultimii ani, în special în timpul celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Barack Obama”, a menţionat ministrul de Externe.

Serghei Lavrov a primit mai multe plângeri cu privire la condiţiile de muncă insuportabile create pentru ambasada Statelor Unite de la Moscova. Însă, ministrul a explicat că plângerile nu se confirmă, iar situaţia reală este tocmai inversă.

”Ne-am adresat faţă de această situaţie şi am descoperit că situaţia este complet inversă. Am evaluat contactele pe care le-au avut în aceeaşi perioadă de timp ambasadorul rus din SUA şi ambasadorul american din Rusia. Se pare că ambasadorul american a avut de zece ori mai multe întâlniri cu membri ai legislativului rus, reprezentanţi de la mai multe ministere şi agenţii, prin comparaţie cu ambasadorul rus de la Washington”, a declarat Lavrov.

Se pare că ambasadorul american s-a plâns că nu poate lua legătura cu contactele sale din cauza unor condiţii insuportabile creata de autorităţile de la Moscova.

Ministrul de Externe a discutat şi despre desfăşurarea de trupe NATO în Lituania, Estonia, Letonia şi Polonia. Acesta a catalogat acţiunea drept ”o idee proastă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.