Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat vineri după-amiază că preşedintele american Donald Trump ar fi putut să aibă mai multe întâlniri cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, în marja summitului G20, care a avut loc la începutul lunii iulie la Hamburg, transmite NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, şeful diplomaţiei ruse a minimalizat importanţa întâlnirilor dintre Trump şi Putin.

”Poate că s-au întâlnit chiar de mai mult de trei ori. Poate chiar au mers împreună la toaletă”, a declarat ministrul Lavrov, luând în râs speculaţia presei americane vizavi de discuţiile purtate de cei doi lideri în marja summitului G20 de la Hamburg.

De asemenea, ministrul rus a răspuns cu o analogie legată de modul în care interacţionează copii într-o grădiniţi, atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă Donald Trump şi Vladimir Putin au purtat alte discuţii şi dacă s-au întâlnit pe holurile summitului G20 de la Hamburg.

”Atunci când eşti adus de părinţi la grădiniţă, te amesteci printre ceilalţi oameni care aşteaptă în aceeaşi cameră pentru a intra în sala de curs? Eu îmi amintesc că, atunci când eram în această situaţie, am petrecut cinci sau zece minute în grădiniţă înainte de a intra în sala de curs”, a declarat Lavrov.

Lavrov a vorbit despre a treia întâlnire dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, care a avut loc în timpul unei cine a liderilor de la summitul G20 şi a stârnit vâlvă după ce a fost dezvăluită de către presa din Statele Unite.

Primele două întâlniri - o discuţie bilaterală şi o strângere de mână - au fost anunţate iniţial de către reprezentanţii Casei Albe. 

”După ce s-a terminat cina... eu nu eram acolo... aparent, preşedintele Trump şi-a luat soţia şi a petrecut câteva minute cu preşedintele Putin... deci ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul Lavrov.

De asemenea, acesta a condamnat drept ilegală prezenţa militară americană în războiul sirian şi l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, că practică standarde duble cu privire la stabilirea de baze militare în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.