Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, s-a declarat revoltat de faptul că autorităţile americane nu au predat până în acest moment două clădiri ale guvernului rus, care au fost confiscate în urma ultimelor sancţiuni impuse de Barack Obama pentru interferenţele în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lavrov a precizat că ia în considerare ”măsuri specifice” în răspuns, dar nu a oferit mai multe detalii despre contramăsurile vizate de Rusia.

Anterior, un oficial rus a declarat că Moscova este pregătită să expulzeze 30 de diplomaţi americani şi să confişte proprietăţi americane din Rusia.

Administraţia Obama a decis la finele lunii decembrie să expulzeze un număr de 35 de diplomaţi ruşi şi să închidă două clădiri ale guvernului, după ce serviciile americane au dezvăluit implicarea agenţiilor ruşi în alegerile prezidenţiale, în încercarea de a înclina balanţa electorală în direcţia republicanului Donald Trump.

”Este pur şi simplu ruşinos că o asemenea ţară minunată, care este o campioană a dreptului internaţional, a lăsat o asemenea situaţie într-o stare suspendată. Trebuie să fie restaurate justiţia şi legea internaţională”, a declarat Lavrov.

De asemenea, acesta i-a acuzat pe congresmeni de ”rusofobie”.

Preşedintele Putin a atras atenţia asupra problemei sancţiunilor americane în timpul întâlnirii cu Donald Trump din marja summitului G20.

Rusia susţine că miliardarul american nu a prezentat ”niciun plan pentru a rezolva criza”, atunci când problema a fost prezentată la Hamburg.

Un diplomat rus a precizat că Moscova ar putea să recurgă la confiscarea unei dacha a guvernului american din Serebriani Bor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.