Coreea de Nord a testat lansatoare de rachete multiple de calibru foarte mare, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA luni, la o zi după ce Phenianul a efectuat tiruri de proiectile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testul ”a fost efectuat cu succes” duminică, anunţă KCNA, precizţnd că acesta viza ”să verifice încă o dată caracteristicile tehnice şi tehnologice ale sistemului de lansare care urmează să fie livrat Armatei Populare coreene”.

Testul a fost supervizat de către Ri Pyong Chol, vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor (unic), potrivit agenţiei.

Considerat de Statele Unite un conducător al programelor balistice nord-coreene, Ri Pyong Cho este vizat de sancţiuni americane.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat în martie patru teste militare.

Aceste teste au fost efectuate în timp ce atenţia comunităţii internaţionale se concentrează asupra luptei împotriva covid-19 şi după ce Washihgtonul a oferit un ajutor Phenianul în lupta împotriva noului coronavirus, în contextul în care Coreea de Nord şi Statele Unite se află în impas în dosarul nuclear.

Tirurile de duminică au fost realizate în sectorul oraşului portuar Wonsan, pe  coasta de est, către Marea Japoniei sau Marea de Est, cum o numesc coreenii.

Statul Major Interarme sud-coreean a anunţat duminică faptul că proiectilele trase păreau să fie rachete balistice.

Ministerul japonez al Apărării a anunţat la rândul său că semănau cu ”rachete balistice” şi a precizat că nu au căzut în apele teritoriale japoneze şi nici în zona economică exclusivă a Japoniei.

Coreea de Nord, o ţară dotată cu bomba atomică, a anunţat că cele trei seriide tiruri efectuate în martie către Marea Japoniei sunt toate teste de ”artilerie cu rază lungă de acţiune”.

Phenianul este vizat de multiple sancţiuni care i-au fost impuse de către Consiliul de Securitate al ONU cu scopul de a a-l obliga să renunţe la programele sale nuclear şi balistic - interzise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.