Lansarea primei rachete construite prin imprimare 3D, prevăzută pentru sâmbătă la Cape Canaveral, în Florida, a fost din nou amânată din cauza unor probleme tehnice, dar vehiculul pare să fie "în stare bună", a declarat producătorul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborul inaugural este foarte bine analizat, deoarece, dacă va avea succes, ar putea contribui la revoluţionarea industriei de lansare a rachetelor.

Racheta, denumită Terran 1, este dezvoltată de compania Relativity Space. Fereastra de lansare era între orele locale 13:00 şi 16:00 (20:00 - 23:00, ora României), dar după mai multe încercări, decolarea a fost amânată.

Motoarele rachetei erau în curs de aprindere când o problemă de "automatizare" a forţat compania să anuleze decolarea. O nouă încercare a fost făcută la scurt timp după aceea, dar lansarea a fost din nou anulată din cauza unor probleme de presiune apărute la a doua treaptă a rachetei, a scris compania pe Twitter.

"Echipa a dat tot ce a avut mai bun astăzi şi vom face acelaşi lucru la următoarea încercare. Vom reveni cu mai multe informaţii despre noua dată de lansare", a scris compania, după ce a dat asigurări că "pe baza analizei iniţiale a datelor, vehiculul este în stare bună".

În timpul ferestrei de lansare, numărătoarea inversă a fost, de asemenea, întreruptă atunci când o ambarcaţiune privată a intrat în zona de siguranţă.

O primă tentativă de lansare, miercuri, fusese deja anulată în ultimul moment din cauza unei probleme tehnice.

Scopul primului zbor de testare este de a dovedi că nava poate rezista presiunii unei decolări şi de aduna cât mai multe date pentru dezvoltarea ulterioară a acestor rachete, care sunt mai ieftine şi mai uşor de fabricat, potrivit companiei.

În total, 85% din masa rachetei a fost imprimată 3D, iar compania vizează în viitor o proporţie de 95% .

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.