La Republique En Marche are şanse să câştige în alegerile generale din acest weekend cea mai mare majoritate parlamentară pentru un preşedinte francez, după victoria uriaşă înregistrată în 1968 de către Charles De Gaulle, potrivit unui sondaj cu intenţiile de vot exprimate de alegătorii din Franţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O asemenea majoritate parlamentară ar însemna un mandat extrem de puternic pentru guvernul lui Macron, care va putea să treacă reformele economice promise din campanie şi să revizuiască legislaţia muncii din Franţa.

La Republique En Marche nu exista în urmă cu un an, dar a reuşit să răstoarne complet scena politică şi ar putea să câştige până la 29,5% din voturi în prima rundă a alegerilor pentru Adunarea Naţională.

Cu un avans considerabil în faţa celorlalte formaţiuni, centriştii preşedintelui ar putea să obţină între 385 şi 415 dintre cele 577 de poziţii din Adunarea Naţională în urma celui de-al doilea tur, care este programat să aibă loc pe 18 iunie în Franţa.

Această majoritate parlamentară ar fi cea mai mare pentru un preşedinte francez de după Charles De Gaulle, care a reuşit să adune un sprijin masiv după revoltele studenţeşti din 1968.

În schimb, republicanii şi aliaţii lor ar urma să obţină 23% din voturi, iar 17% din sufragii ar urma să revină Frontului Naţional.

Socialiştii vor înfrunta cea mai mare lovitură şi vor trece direct de la guvernare la un punctaj de 8% în alegerile pentru Adunarea Naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.