La Republique En Marche a ieşit victorioasă în primul tur al alegerilor legislative, după ce formaţiunea de centru-stânga a obţinut aproximativ 30% din voturile exprimate în Hexagon, potrivit unor exit-poll-uri prezentate de televiziunea belgiană RTBF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Les Republicains au reuşit să se claseze pe a doua poziţie, după ce au strâns 19-20% din voturile exprimate în primul tur al alegerilor, fiind urmaţi cu 17% din sufragii de către reprezentanţii Frontului Naţional.

De asemenea, extrema-stângă a obţinut un punctaj bun şi 12% din voturi s-au îndreptat spre formaţiunea prezidenţiabilului Jean-Luc Melenchon, Franţa Nesupusă.

Aşa cum sugerau sondajele, socialiştii au încasat o nouă lovitură grea, după ce au reuşit să strângă doar 7-8% din voturile exprimate în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.