Kremlinul speră ca preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, să se întâlnească înainte de summit-ul G20 din Japonia care va avea loc în iunie 2019, a afirmat Yuri Ushakov, un consilier al lui Putin, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ushakov a declarat în faţa reporterilor că este posibil ca cei doi lideri să se întâlnească în curând.

Declaraţiile lui Ushakov vin după ce Trump a anulat întâlnirea cu Putin de la G20, invocând faptul că Rusia nu a eliberat marinarii ucraineni reţinuţi în Strâmtoarea Kerci. Trump şi Putin au avut în schimb o întâlnire neoficială scurtă.

„Bineînţeles că o nouă întâlnire este posibilă. Acum trebuie să avem discuţii pentru a pregăti o astfel de întâlnire”, a declarat Ushakov. Întrebat fiind când va avea loc această întâlnire, el a făcut referire la summit-ul G20 din Japonia ca fiind o opţiune. „Dar cred că este foarte important pentru noi şi pentru ei să găsim o cale pentru a avea o întâlnire mai devreme”, a precizat Ushakov.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt tensionate după ce Trump a anulat întâlnirea cu Putin de la summit-ul G20. Putin a declarat că este „prea devreme” pentru a elibera marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia în Marea Azov, acuzând guvernul Ucrainei că a creat acest incident pentru a distrage atenţia de la problemele sale interne.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.