Kremlinul s-a arătat reticent faţă de un posibil summit între Trump şi Putin, comunicând că cei doi lideri se pot întâlni cu alte ocazii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul prezidenţial Yuri Ushakov a afirmat că deşi Washingtonul şi Moscova au căzut de acord privind necesitatea unei alte întâlniri dintre Putin şi Trump, nu au început pregătirile pentru o nouă întâlnire.

„Există alte opţiuni pentru o întâlnire dintre cei doi lideri”, a declarat Ushakov, făcând referire la o întâlnire a liderilor G20 din Argentina, programată la sfârşitul lui noiembrie.

„Poate vor fi alte evenimente internaţionale la care vor participa Trump şi Putin”, a adăugat el.

Ushakov nu a oferit explicaţii privind motivele pentru care Moscova nu a acceptat încă invitaţia lui Trump. Însă când a fost întrebat despre comportamentul lui Trump la summitul de la Helsinki, a refuzat să comenteze, argumentând că nu doreşte să tensioneze situaţia politică din SUA.

„După summit-ul din Helsinki, ştiţi ce fel de atmosferă este. Cred că ar fi înţelept să lăsăm să se liniştească apele şi abia apoi să discutăm aceste întrebări. Dar nu acum”, a declarat Ushakov.

Înaintea summit-ului de la Helsinki, televiziunea de stat rusă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de întâlnirea dintre Trump şi Putin în Washington, amintind cum Trump a umilit alţi lideri străini pe teritoriul SUA, cum ar fi preşedintele francez, Emmanuel Macron, lucru greu de realizat  pe teren neutru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.